Marti 13: PR Forum

Standard

Pentru ca marti 13 nu e o zi pe care s-o petreci la birou, am ales s-o petrec la „primul forum de relatii publice”, PR Forum, organizat de Evensys si desfasurat la Crowne Plaza, Bucuresti.

N-am ajuns decat de la ora 11, pentru ca a fost o mica problema cu plata participarii, asa ca nu pot sa va spun cum a fost de dimineata, dar de la 11:30 la 13:30 (adica 14:10 :) a meritat sa fii acolo in sala, si am fost suficient de norocoasa sa-mi gasesc loc chiar in primul rand.

Pentru mine au fost interesante in mod special prezentarile despre Internal Communication (Tereza Valcan) si Change Management (Crenguta Rosu si Corina Vasile). Mi-as dori sa le gasesc undeva pe site-ul sau blogul evenimentului, fiindca am luat ceva notite, dar Tereza sincer m-a lasat un pic in urma. Venindu-i randul spre sfarsitul sesiunii, a incercat sa recupereze timpul pierdut de vorbitorii anteriori si a trecut mult prea repede peste multe chestii interesante. Interesante pentru mine, cel putin, care asta fac: comunic intern de nu ma vad! :)

Pentru o povestire „de-a fir a par” a prezentarilor, va las sa cititi postarea lui Ionut Oprea de pe blogul PR Forum. Eu am sa va spun doar un mic amanunt care m-a amuzat, si anume titlurile vorbitorilor prezenti. La aceeasi masa si cu aproximativ aceeasi pozitie, am avut un PR Director sau Director de Relatii Publice (Corina Vasile, Raiffeisen Bank), un Corporate Affairs Manager (Tereza Valcan, Cosmote), un Communication & Public Affairs Manager (Sandro Baricevic, Coca Cola) si un Sef Serviciu Relatii cu Presa (Silviu Sepciu, Automobile Dacia). Iar ei, la randul lor, lucrau cand cu „HR” [hasherul], cand cu „Resursele Umane”, cand cu (probabil) „Serviciul Personal”. :)

You may think I’m shallow, dar mie mi se pare ca denumirea p0zitiei e foarte importanta si-ti da asa un je ne sais quoi… pe bune. Acuma sunt la moda pozitiile de Evangelist – ce-ar fi sa ma fac Internal Communication Evangelist? ;))

In fine, revenind la PR Forum, dupa povestea cu focusul pe corporate communication, m-am dus fuga la workshopul de comunicare online [evident!]. Acolo, niste baieti simpatici (Manafu, Ionut Oprea, Radu Ionescu, Alin Zainescu) si un domn jurnalist extrem de placut si spiritual (Victor Kapra, Ziarul financiar). Prezentarile – ok, noutatea absoluta: netclips, lansat acolo, cald, de Radu Ionescu si Manafu – un serviciu de monitorizare, in premiera in Ro, pentru user-generated content! – suna interesant. Intrebari din public = 0, telefoane mobile tzaraind in disperare = 4, domnisoare plictisite desenand floricele pe caietul evenimentului = 3 (in jurul meu), locuri pe scaune = 30 (?), locuri in picioare = 10-12, gura ca de ce tre sa stea in picioare = 1 [una].

In rest, cafeaua excelenta, mancarea buna, networkingul mai varza la mine (dar m-am intalnit cu o colega de liceu care lucreaza acum intr-o agentie de PR si am aflat cu tristete ca nici ea nu stie nimic despre intalnirea de 10 ani pe care ar trebui s-o avem anul asta… :((, dar imi va trimite contactele unei alte colege din liceu, poate punem noi ceva la cale).

Ca si la Digital Marketing Forum, am remarcat destula lume venita de decor, care in timpul conferintelor isi verificau sms-urile sau lucrau direct pe laptop – nu inteleg de ce n-au ramas la birou…

Si mi-a placut Tereza Valcan, care mi s-a parut foarte foarte frumoasa si eleganta.

In taxi la dus: un nene sofer care mi-a povestit cu lux de amanunte cum a lucrat in el in Libia, a castigat bani si si-a luat acum o super masina cu care sa faca taximetrie la Fly Taxi, ca „omul daca nu munceste, se tampeste”. Desi el, judecand dupa contul gras din banca, n-ar mai avea nevoie sa munceasca nici macar o zi pana la sfarsitul vietii!

In taxi la intors, sofer parfumat la maxim, cu antiradar ca tziuia de mama focului, dar tacut. La un moment dat in tacerea aceea izbucneste tare o manea din aia de mare durere: mobilul omului. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s