Ce cauta Raduleasca langa Anna Karenina

Standard

Ultimii termeni de cautare pe acest blog au de-a face cu trei subiecte majore: nume (de fete, de baieti, frumoase, rare, diferite, care incep cu a sau cu e), Raduleasca (mama, cartea) si Lisabona (bilete ieftine, cum se ajunge, ce e de vazut, tips si – i-auziti aici! – „secrete oras”). Revine obsesiv intrebarea „ce zi e azi”, ceea ce ma face sa cred ca zilnic cel putin un ratacit cauta pe google sa afle ce zi e, iar google, neintelegand unde bate omul, ii da tot contexte unde apare, textual, formularea „ce zi e azi”! Draguta mostra de interactiune ratata om-masina. Mai avem pana cand robotii vor guverna lumea :p

Voiam sa va spun ca am citit cartea Mihaelei Radulescu si ca mi-a placut. Inainte ca Tolstoi sa-si faca pumn la mine degetele lui „de ghiocei, de crini, de toporasi„, iar Anna sa iasa, fantoma furioasa, de sub rotile trenului, lasati-ma sa precizez ca femeia a avut dreptate: nu e o opera literara nemuritoare, ci doar o carte draguta de luat la plaja. Eu, fiindca nu-s mare facatoare de plaja, am luat-o la Sinaia si-am citit-o cam intr-o ora.

E o carte scrisa cu foarte mult bun simt, cu un dram de talent si cateva figuri de stil interesante, e o carte „de viata” a la Rodica Ojog Brasoveanu (evident, fara intriga politista), ne spune cum sa ne imbracam, ce sa mancam, cum sa ne aranjam (noi, femeile, ca doar e bazata pe articole din „Elle”), dar are si povesti despre vedete si mondenitati, despre sedinte foto, despre copilul ei… are si ceva schite literare, se citeste usor si chiar nu-ti strica unele chestii pe care le afli de acolo.

Eu cred ca daca Anna ar fi trait in zilele noastre, ar fi citit cu mare placere aceasta carte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s