Adopt un ONG?

Standard

Am aflat de prin mai de initiativa „Adopta un ONG„, dar nu m-am grabit sa adopt pentru ca nu stiu foarte bine ce sunt ONG-urile si la ce folosesc. Sigur, e si o lipsa a mea ca nu m-am interesat, ca n-am deschis urechile cand a fost de auzit, ca am ignorat pana acum aproape complet sectorul asta al organizatiilor non profit si al muncii voluntare, dar e si un viciu de sistem, sa-i zic, avand in vedere ca „pe vremea mea” ONG-urile abia apareau si nimeni nu stia prea bine cu ce se mananca. Acum vad ca din ce in ce mai multi liceeni si studenti se implica in acte de voluntariat si se zbat sa faca lucruri si au o constiinta civica si un sentiment ca intr-adevar pot schimba ceva care in generatia mea era mult atenuat.

Dar deschid si eu ochii incet-incet, ma uit in jur, vad cine ce face, imi place ideea cu Copacul de Hartie,  mai prind si cate o prezentare Greenpeace si uite-asa ma indrept cu pasi marunti spre adoptarea unui ONG… in cunostinta de cauza :-)

Will get there soon.

Un răspuns »

  1. Da, e greu de ales una, pentru ca din pacate, in ciuda posibilelor bune intentii, multe nu au nici un impact real in societate si isi petrec cea mai mare parte a timpului chinuindu-se sa obtina fonduri in loc sa lucreze spre scopul declarat. Iar unele servesc doar ca vehicule de strans fonduri, pentru beneficiile personale ale unora din membri fondatori. Vorbesc ca fost activist al unor diverse ONGuri, deci… ;))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s