Photowalking sau „hai sa pozam case”

Standard

Prin toamna am inceput sa ies cu Mih la plimbare prin Bucuresti, sa ne uitam la case. De fapt treaba cu casele la mine data de mai demult, cam din facultate, cand bateam Bucurestiul pe jos cu Madalina si ei ii placeau la nebunie stradutele de prin spate de Hala Traian (Plantelor, Popa Soare, Stefan Mihaileanu etc.), unde descoperisem doua case maure foarte frumoase si ne tot duceam sa le [re-]vedem. Apoi eu am citit „Vedere din parfumerie” si, normal, am pornit in quest sa vad locurile descrise in carte: casa Silviei Kerim, mormantul lui Anton Pann, casa lui Ionel Teodoreanu (desi nu stiu nici azi daca am identificat-o corect).

Peste iarna am facut o pauza de case, dar prin martie-aprilie am pornit din nou la colindat, de data asta inarmate (Mih si eu) cu aparatele de fotografiat. Pur si simplu ieseam intr-o duminica, beam o cafea undeva, apoi porneam pe stradute, prin parcuri, pe drumuri mai laturalnice – adiacente marilor bulevarde – sau prin locuri despre care mai citisem si pe care voiam sa le vedem. Citim amandoua despre Bucuresti enorm, ea e mai skilled in chestii imobiliare, gen preturi de case, avantaje oferite de un etaj sau altul, de o vedere sau alta, de o strada sau alta etc., eu sunt mai poetica, mai cu povesti de vechi locatari care au trecut prin casele alea, mai cu citate din Ioana Parvulescu (a carei „Intoarcere in Bucurestiul interbelic am „vanat-o” multa vreme, pentru ca se epuizase la Humanitas), mai cu etimologii ale numelor de strazi si altele. O combinatie de succes, as putea spune :-)

Si aflu de la Gramo ca ceea ce facem noi se practica in alte locuri cu numele de photowalking.

Iata cateva poze de la un photowalking de prin martie.

chris_mic.jpg

eu pe Pitar Mos, vesela ca „mergem sa pozam case” [foto: Mih]
biserica-anglicana_mic.jpg
Biserica Anglicana si un proiect de statuie Madona si pruncul [Mih]
martisor_mic.jpg
uite o fata care si-a agatat firul de martisor de creanga unui copac, cum zice traditia [Chris]
fereastra_mic.jpg
o fereastra frumoasa [Mih]
caine-rau.jpg
nu poti fi RAU chiar tot timpul :-) [Mih]

9 răspunsuri »

  1. frumoase poze si frumoase case. si eu sufar de ‘boala caselor frumoase’ si am batut cartierele provinciale cu case frumoase si vechi (majoritatea interbelice) in lung si-n lat. trebuie musai acuma sa fac si niste poze…altfel nu ma incadrez in trend, that is phototwalking, ca just walking e outdated!

  2. Luati-ma si pe mineee! Nu stiu povesti, nici preturi, dar pot sa ma minunez de case frumoase ca nimeni alta :D. Si sa ascult.

    Ai scris mai demult pe 360 de o plimbare din asta a voastra. La o vreme dupa aceea am ajuns intr-o zona despre care aveam impresia ca era cea descrisa de tine. Nu stiu daca era intr-adevar, dar am incercat sa identific ce vedeam in realitate cu ce povestisesi tu acolo ;)).

  3. Se poate sa vina si sorecele? (hiii) obsesiile mel sunt ferestrele si felinarele…
    Scuze ca m-am…introodus asa…in discutie, dar …as vreea asa de muult sa merg cu voi pe stradute…si sa vedem case..

  4. Pingback: Toamna e o compunere care nu da alergie « Disentangling the web

  5. Pingback: Mărțișor? Nu, mulțumesc! Mai bine flori | Horațiu's

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s