Entre toi et le diable, j’ai choisi le plus confortable :)

Standard

Pentru ca femeia cumpara si barbatul doar da banii (sexist cliches:), s-a lansat un sondaj pentru femei, in care ni se cere parerea despre un viitor magazin de imbracaminte online. Premiul e un laptop Dell roz (another sexist cliche) si bine ar fi sa iti mearga sondajul pana acolo incat sa ai si sanse sa-l castigi. Din pacate, la partea unde – daca raspunzi – poti castiga laptopul, intervine o mica problema tehnica:

The connection was reset
The connection to the server was reset while the page was loading.

Si din asta nu iesi, decat daca lasi necompletat text-box-ul de la sfarsit, unde esti rugat sa-ti exprimi orice alte pareri mai ai ref la online shopping-ul de imbracaminte.

So, ca sa ma calific la marele laptop cu cristale Swarowski (kitschy rau!!), a trebuit sa omit parerea mea sincera si necenzurata despre cumparatul de haine online :)) Iat-o:

90% din placerea cumparaturilor de haine sta in partea de probare. Adica exact partea de care nu poti beneficia online. De aceea, cred ca un site de haine ar trebui sa aiba neaparat:

  • marimile specificate in cm si indicatii clare de cum sa-ti iei masurile, ca sa nu ai surprize pe urma;
  • toate detaliile despre produs: stil, marime, culoare, colectie – dar si materiale (cu zoom pe tesatura);
  • indicatii despre produse similare, produse cu care obiectul de imbracaminte ales se poate asorta; cum sa integrezi respectivul obiect intr-o tinuta business, casual, eleganta etc.. Mie imi plac si user-generated ideas, deci e bine sa poti pune comentarii la fiecare produs si sa existe si un motor care sa-ti afiseze ce alte produse au cumparat alti utilizatori care-au mai ales produsul X.
  • pentru ca e greu sa cumperi haine fara sa probezi, eu as avea pe un site de haine un Flash in care sa vad eu pe un manechin 3D cum vine haina/combinatia respectiva. Si, eventual, sa pot face asta pe diverse tipuri de siluete. Sau, si mai tare: sa-mi bag masurile mele intr-un formular si ei sa-mi arate cum ar sta haina aia pe o silueta ca a mea!
  • evident, orice haina trebuie sa se poata roti pe toate partile – nu ca la Quelle, unde se vede doar din fata si (daca ai noroc) din spate.

Alte idei?

Eu recunosc ca n-am cumparat niciodata imbracaminte online sau din cataloage; cumpar doar haine pe care le pot atinge si proba. Dar daca un magazin online ma farmeca, cine stie?

4 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s