iPod Nano, Muzeul Satului si (iarasi) Mihaela Radulescu [si Angelina Jolie]

Standard

Mihaela Radulescu, pentru ca nu e o vedeta de carton, ci o persoana intreaga si cu mult suflet. Vezi campania pentru Liana Stanciu si toate celelalte lucruri pe care le face, pentru ca poate, pentru ca vrea – desi ar putea sa-si dea banii pe vacante in Bahamas sau pe orice altceva ii mai trece ei prin cap.

***

Ieri mi-am luat inima-n dinti si am scos iPod-ul la plimbare :-) Mi-am downloadat iTunes, mi-am pus nustiucate ore/zile de muzica (oricum, pe iTunes am acum fix 666 de cantece, lol!) si vreau sa-mi pun si videoclipuri si alte nebunii. Sunt absolut fascinata de acest dragalas gadget, atat de frumos, de perfect, de simplu de folosit si de practic. Serios, Apple e una din firmele alea (putine!) care ghicesc pur si simplu gandurile consumatorilor. Way to go! thanks again, DGeneration!

La Muzeul Satului era in toi un targ de Sf. Dumitru, cu tot felul de oale, vase de ceramica sau de lemn, produse alimentare si tot felul de haine si podoabe populare. Nu mai fusesem la Musee du Village (va mai amintiti lectia?) de vreo 3-4 ani, asa ca mi s-a parut din nou frumos si diferit si m-am simtit ca-n excursie. Diversele expozitii de produse cu vanzare erau pe aleea principala, dar si in curtile caselor si cea mai mare coada era, ca intotdeauna, la kürtöskálacs – tocmai din Miercurea Ciuc si absolut deliciosi. Si era toamna, placut, cerul plin de dare albe si alabstre, copacii pictati in toate culorile, stoluri de pasari in zbor spre tarile calde si eu cu Raimon* in cap, pe o lavita de lemn, pe prispa unei case ce dadea spre lac. Superb.

N-am putut sa astept si m-am dus fuga s-o vad pe Angelina Jolie in „A Mighty Heart”, unde e foarte creatza si chiar seamana cu Mariane Pearl, pe care o interpreteaza. Din povestile pe care le-am citit pe net si-n presa, imi imaginasem cu totul altfel filmul. Cred ca aveam in cap un fel de The Constant Gardener, dar mi-a amintit mai degraba de Babel si de Muenchen, cu imaginile pestrite din [extrem-de] aglomeratul si haoticul Karachi, unde se desfasoara cautarea lui Daniel Pearl, un jurnalist disparut – si ulterior ucis de o grupare terorista. E un film alert, cu multe incuraturi, fire, intermediari, oameni politici, jurnalisti, politie, personaje intre care la un moment dat simti ca nu te mai descurci si cu multa politica (despre care eu inca nu stiu nimic, deci ma pierd). Mi s-a parut fals pe alocuri; multe chestii s-au intamplat prea repede si nu le-am inteles, dar m-a impresionat ca lectie de otherness si ca privire asupra lumii. Nu stiu nimic despre zona aia a globului, stiu prea putin despre alte parti ale Asiei si prea des uit ca lumea nu inseamna doar occidentul.

_________________

*Raimon e fondul sonor imaginar al tuturor reveriilor mele artistice (si al tuturor revelatiilor… peisagistice :) deja de multa vreme. Acum n-am altceva de facut decat sa apas un buton pentru a-l transforma in fond sonor real.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s