Scandal cu dive la Turcescu

Standard

mr_am.jpg

Foto: Retusuri – imagini trucate

Sincer, nu pot sa-mi dau seama cum s-a ajuns in doar 4 zile de la vestea teribila soptita cu neincredere ca „fetita Lianei Stanciu s-ar putea sa aiba cancer…” la tot circul de asta-seara. Si nu inteleg ce cauta Robert Turcescu acolo: sa inteleg ca a inceput sa urmeze invataturile lui Diaconescu?

Nu stiu, dar mi se pare penibil. Mi-a placut ce-a facut Mihaela Radulescu; a fost acolo cand i s-a cerut sa ajute, a mobilizat o multime de oameni cu mai multi sau mai putini bani si a facut destula valva in presa cat sa se auda de copila, sa se stranga banii si sa se ridice si cateva intrebari privind situatia sistemului medical (mai ales partea de ingrijire a copiilor), dotarile din Romania si numarul mare de copii bolnavi care au nevoie de sprijin. Cred ca povestea trebuia sa se opreasca aici: apeluri in emisiuni (in fond, sunt colegi de breasla), cate o stire din cand in cand despre starea fetitei (atat de mica…) si gata.

In buna noastra traditie insa, am transformat-o intr-un circ national: paruiala semesistica intre „dive”, emisiuni paralele unde cele doua merg sa-si spuna punctele de vedere (la Realitatea, respectiv Antena 3), despicare de fir in patru absolut tabloida („cine ce i-a spus si cui” „cine ce cont a anuntat” etc.) PLUS componenta de durere inerenta cazului, si ea exagerata.

Zâna face declaratii mieroase si subtil-intzepatoare in emisiunea ei de sambata, Raduleasca arata ca si-a pierdut rabdarea si se declara insultata nici mai mult nici mai putin decat de UNICEF, a carui reprezentanta e dna Banica (!!!!), amandoua sunt vedete media, deci conflictul lor e in toata presa. Mi se pare foarte tare cum fiecare poate sa vina in emisiunea ei de uichend si sa spuna ce are de spus :D Dar nu inteleg de ce s-a bagat Turcescu (pentru audienta? dar o are deja, cred) .

Si nu inteleg de ce la noi totul trebuie sa fie exagerat mereu: o tragedie, o drama, cutremurator etc., sau – dimpotriva – penibil, hilar.

PS1. Site-ul Antena 3 ma enerveaza; mi-a blocat browserul de 3 ori!! Deci nu mai pun nici un link; oricum e plina presa.

PS2. Articol emotionant despre Teodora aici.

Comentarii?

5 răspunsuri »

 1. Short answer: pentru imagine si spectacol. Sa nu ne imaginam ca Raduleasca s-a implicat doar de dragul copilului. E foarte bine ca a mobilizat oamenii, ca a strans bani, dar acelasi lucru l-ar fi facut (si il face) orice alta ‘vedeta’ media – vezi „Zana” etc. Raduleasca a punctat mai mult, si la bani si la public, pentru ca a fost prima care a actionat.

 2. Mie mi se pare ca Zâna a fost jignita ca se desfasoara o campanie umanitara in centrul careia e altcineva decat ea. De aici tot circul. Da’ nu inteleg de ce Cotidianul le da apa la moara.

 3. cel mai penibil aspect e totusi ca cei doi parinti au cerut cu insistenta discretie, A.M. a repetat enervant cita discretie a aratat ea fata de situatie si tocmai discretie ii lipseste momentului astuia tragic!

 4. am citit ce-a scris andressa (referitor la pugilistii hotomani)apoi am intrat aici si vaz despre „paruiala divelor” – cum scrie evenumentul. cine zicea din ce dace si romani ne tragem? pai cu toate evenimentele de genul asta inclin sa-i dau dreptate. nu-mi place nici una din cele doua fosta sau actuala banica.le consider perverse si impresia mea e ca si-ar dori ca ultimul gind al romanului cind merge la culcare sa fie indreptat catre ele.ce minunate, speciale, zine, mame, scriitoare, unicefe sint!

  termin citind-o pe Ada Milea „Mama noastra de noi toti/Tara de tampiti si hoti”

  hai noroc! :)

 5. Absolut ironica faza cu discretia… ce discretie, cand totul e la vedere, gros, labartat, penibil… pentru ca e vorba de doua „vedete”. M-a dezamagit Mihaela Radulescu, zau.

  Iar treaba cu boxerii care au furat din magazin m-a stupefiat. De ce???? Nu pot sa inteleg.

  Dar nu vreau sa cred ca suntem toti tampiti si hoti. Vreau – cum a zis Marie Rose Mociornita :) – sa ma „adun” cu oameni care vor o alta Romanie. Ca suntem si de-astia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s