Idei de business si ziua ideala

Standard

Nu se poate cuantifica in nici un fel avantajul faptului ca am multe geamuri si prin toate vad cerul si norii! Daca urmatorul meu job ar fi intr-un beci, as innebuni. Daca ar trebui sa-mi petrec zilele intr-o hala cu lumina artificala, mi-as lua campii. Daca n-as putea ridica ochii sa vad soarele, luna, norii si copacii, probabil ca m-as transforma in altcineva.

Pe Hugh l-au intrebat odata cum ar fi pentru el o zi ideala. Si el a zis:

It would start with a full English breakfast, then I’d go to a motorcycle shop to test ride their newest, shiniest, stupidest bike. I’d go to Prague and, en route, have lunch in a motorway cafe, eaten outside so I can hear the tick, tick of hot metal. Then I’d come home and have a Chinese dinner with the wife and our friends before playing the piano brilliantly with a group of musicians.

Dupa ce-am citit interviul asta, am mers tot bulevardul Unirii pe jos gandindu-ma cum ar fi pentru mine o zi ideala. Inevitabil incepeam prin a-mi imagina o Christina ideala, pentru ca – nu-i asa – Christinele reale nu pot avea zile ideale. Nu nu nu, imi ziceam, nu cum as arata io in varianta ideala! Cum ar fi pentru mine o zi ideala? Si incepeam sa-mi dau sugestii: poate n-ar trebui sa fac nimic si as sta acasa? Pisicii, inseamna ca orice zi de uichend e ideala. Nu e bine, hai inca o data. Ziua ideala? Aaaaa, ziua ideala pentru mine eeesteee caaaaand… Nu-mi vine nimic in cap. Oare toate zilele mele sunt ideale? Adica, cum descrii o zi ideala? Ar fi ideal sa am de lucru cat pot duce, dar n-ar fi ideal sa nu fac nimic. Ar fi ideal sa-mi pot lua vacante cand vreau, dar n-ar fi boring s-o duc tot intr-o vacanta? Ar fi ideal sa am acum sot, copii si toate insemnele exterioare ale femeii de 29 de ani, asa cum o vedeam eu cand eram copil – dar oare mi le doresc? Si oricum, un sot si-un copil nu se fac intr-o zi. Vorbim de ziua, nu de viata ideala!!

Brrr!! In capul meu era un ghiveci, vorba lui Marius.

Am mai traversat o strada, mi-am strans nitel fularul, ca ma pisca alergia la gat si-am continuat sa invart in cap ziua ideala.

Ideala – adica exact cum o vreau eu. Fara limite. Nu „asta nu, ca n-am bani”, nici „ei, na, asta nu se poate”. I-de-a-la!

Pe langa mine zdranganea un tramvai si, ca de obicei, din cand in cand se mai stingea cate un bec de-ala de pe strada cand treceam pe sub el.

Ziua ideala ar fi aceeasi cu a lui Hugh. Adica sa fie ziua lui ideala si sa ma ia si pe mine! Cel mai simplu. El isi traieste ziua ideala, iar eu am o zi ideala numai fiindca sunt cu el :)

Pe urma mi-am dat seama ca Hugh ar fi trebuit sa mentioneze daca m-ar fi vrut partenera la ziua lui ideala. Or n-a zis nimic de mine :))

Foarte, foarte greu.

Cand ajungeam pe la coltul cu Austrului m-a pocnit revelatia: respira, goleste-ti mintea, pune-ti intrebarea si raspunsul va veni singur. Aaaaah, am oftat de parca ma sufocam. „Descrie ziua ideala, draga Christina”.

Si imediat sufletul mi s-a umplut de nori, de soare, de aer, de avioane, de calatorii, de Puerta del Sol si de zambet.

Ideea mea de business de azi e sa facem o firma de catering care sa-ti aduca la birou casolete cu mancare de avion.

In caz ca ti se face dor de nori.

3 răspunsuri »

  1. foarte frumos ! am citit si eu interviul ala cu Hugh si mi-a placut ziua lui ideala. Ca orice fan obsedat cred ca ziua mea ideala ar fi,cum ai mentionat mai sus,sa-mi petrec cu el ziua lui ideala(daca ma gandesc mai bine probabil ar fi suficient sa stau pe-o banca/un stalp/o margine de bordura sau chiar in picioare da’ sa fie si el pe acolo :D).Oricum ziua lui ideala e plina de activitati ce-mi plac si mie(mancatu’,plimbatu’,motocicleta) iar Praga mi-a placut la nebunie.Daca e sa ma gandesc cum ar fi o zi ideala pt mine(exceptand varianta cu Hugh) cred ca ar fi ceva de genu’ : mic dejun copios cu ceai negru cu lapte,clatite,omleta cu sunca,hop in avion pana la Sharm El Sheikh pentru 2-3 ore de baie in Marea Rosie si o narghilea,hop in avion pana la Viena pt o plimbare si un popas in Stephansdom eventual cand e slujba,o bere si un Kaserkrainer(nu stiu daca chiar asa se scrie da’ e un carnat pe tip nemtesc care are si niste branza inauntru si-l pune in paine cu mustar si ketchup),hop in avion pana la Paris pentru o seara pe Pont des Arts cu 2 prietene si niste vin,hop in avion pana la Londra cu gandul la ziua ce va urma :D ,Evident nu s-ar pune problema de bani .

  2. Ziua mea ideala, atunci cand si eu eram un fan obsedat de tot ceea ce insemna Toto (:D) a fost, cum a zis Ada, sa stau pe o banca, un scaun (nu chiar bordura!) si sa il vad cum isi petrece ziua. Sau ma rog, o parte din zi. A fost in acel moment absolut i-de-al! Idealissim!

    Dar… a trecut… si-am evoluat :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s