Campania electorala suge!

Standard

Azi am vazut niste unii cu eterna masuta de plastic. Imparteau pliante si cine stie ce altceva intr-o punga portocalie pe care scria: „Noi iti dam punga, plasa iti dau altii” sau ceva de genul.

Pe urma am inceput sa observ tot felul de afise: „Primarul care face” „Primarul care tace si face” „Primarul care face ce n-a mai facut nimeni inaintea lui” [!!!] „Primarul care face treaba buna” „Nu mai e nevoie sa-ti spun ce fac, deja m-ai vazut la lucru”. Ma mir ca nimeni nu s-a gandit la un slogan ca al domnului din Florida inca.

Toti candidatii se pozeaza in ipostaze de mari oameni de stat, cu palmele deschise a bunavointa si zambete largi, menite sa castige instantaneu increderea alegatorilor. Toti au slogane sloganuri de doi bani care se vor „directe” si „de impact” si toti fac, domnule. Fac tot ce n-au facut altii, de la Pache Protopopescu incoace. Fac Bucurestiul oras european. Fac metrou. Fac parcari. Planteaza copaci. Fac catedrale. Aduc marea si plaja la Dambovita. Il cheama pe Gaudi sa ridice repede vreo doua case. Fac curatenie. Fac mititei si carnati pe varza la ocazii. Fac petreceri campenesti de 1 mai. Fac Micul Paris. Ei nu stau, ei nu ard gazul, nu pierd vremea, ca altii. Ei nu dau plasa, dau punga.

Ei sunt candidatii care fac. Si dreg. Pe hartie. Pana la 1 iunie.

Iata un slogan la care nu s-a gandit nimeni. Il dau ieftin.

3 răspunsuri »

  1. Si daca ai sta de vorba cu cineva din echipele de campanie, ti-ar vorbi de publicul lor tinta, care, asemenea candidatilor …

  2. De ce nu incercam noi sa le aratam ca nu facem parte din publicul-tinta? La modul ca sa nu se duca NIMENI la vot! Atunci poate-si dau seama ca alegatorii lor nu-s asa tembeli ca ei…

  3. penibilul campaniei electorale atinge uneori cote alarmante.
    daca tot a venit vorba, veti observa ca acest “penibil” capata forme dintre cele mai variate, nelimitandu-se doar la afise. cred ca este interesant sa mentionez un alt blog pe care l-am citit recent si care mi-a placut. este vorba de o colectie intitulata “literatura electorala”in care sunt prezentate unele creatii …aproape literare (unele dintre cele mai penibile) compuse de candidati la administratia publica locala(sau de stafful lor), care sunt comentate de catre autorul blogului intr-adevar literar, as putea spune ca la liceu. eu cel putin m-am amuzat copios.
    pentru cei interesati adresa este
    http://electionsromania.blogspot.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s