Saida do voo easy yet con destino Madrid

Standard

Terminalul 4 de pe Madrid Barajas are acoperisuri din bambus ca spinarea unei balene. Inauntru esti ca Iona in pantecele chitului. Se imbarca si se debarca pe la aceleasi porti, cand urci te intalnesti cu cei care coboara, cand cobori, cu cei care asteapta sa urce.

Barajas inseamna pachete de carti de joc. Intotdeauna imi bate inima cand vad din aer cladirile patrate, care-s identice cu toate cladirile patrate ale aeroporturilor din intreaga lume si totusi numai pe ele scrie MADRID BARAJAS.

Avioanele sunt mai grele decat aerul si cand zboara parca stau pe loc. De aceea partea cea mai frumoasa a zborului e decolarea; apoi ma culc, ca sa vina mai repede aterizarea. E un truc pe care l-am deprins de mica: daca vrei sa treaca timpul super repede, dormi!

In ultima luna am decolat si aterizat de 7 ori. Si am vorbit mult despre avioane. S-ar putea sa faca parte din viata mea intr-un alt fel peste ceva vreme. Time will tell.

Din telefericul pe care doamna gallega il pronunta „telesferico” se vede Casa de Campo si centrul. Din Parque de las Tetas se vad „las cuatro torres” si zona de nord si est.

Din metrou se vede „estacion fantasma” (Chamberri) si tunele care se intretaie.

Mi se spune ca ascult cu ochii si ca gasesc ceva care sa ma fascineze in tot ce vad. Simt mai intens de la o vreme, e drept, si cred ca asta se vede.

M-am indragostit de un olandez care semana cu doctor House si de o familie din Padron, care sunt cei mai calzi oameni pe care i-am cunoscut vreodata. Ca ei vreau sa fiu cand voi fi mare!

Daca aveti nisip si nu va trebuie, let me know. Stiu pe cineva care colectioneaza nisip din toata lumea!

6 răspunsuri »

  1. Pingback: Jurnal de calatorie (intro) « Cartea Smillei

  2. Postul e foarte vechi si nu stiu daca ultima fraza a fost o gluma sau era spusa in serios dar daca ti-as spune ca am o colectie de nisip cu 2300 de probe din cam 170 de tari diferite, m-ai crede? Daca nu m-ai crede, nici nu ti-as spune, dar daca m-ai crede, ti-as mai putea trimite si un link: http://www.sand-atlas.com.

  3. te cred, Catalin, pentru ca si persoana de care vorbesc avea o colectie impresionanta de flacoane cu nisip din diferite parti ale lumii, plaje, deserturi etc.

    mi-a placut site-ul tau si felicitari pentru colectie! imi plac foarte mult si pozele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s