Prima zi de scoala

Standard

Schimbarea s-a produs mult mai repede decat m-as fi asteptat, semn ca era necesara. Deja vorbesc despre „Obor, Pipera si patrushunu”, Joli, di-pi, myp, pescarusi si pinguini, levels of achievement si planificari cu aceeasi usurinta cu care altadata vorbeam despre Pablos, Highlights si intranet. Am schimbat rapid si mediul si jargonul. Sunt „veche”, pentru ca am fost in Grecia. Sunt „veche”, pentru ca am venit din august si-am prins si scoala fara copii. Ma simt veche; de cand lumea si pamantul in scoala aia, intre copiii pe care ieri i-am vazut pentru prima oara.

Cum a fost prima zi de scoala? ma intrebati. Iar Jose e si mai direct: „vrei sa te mai duci si maine?”

A fost intunecata si ploioasa, asa cum trebuie sa fie orice 15 septembrie care se respecta. Pentru ca e sfarsit de vacanta, inceput de toamna, moment de trecere.

A fost plina de emotii (mai ales pe noi, cei noi si pe parinti) si de flori. Flori care, in ziua de azi, nu se mai ofera! La clasa a noua am avut urmatoarele situatii:

– copil care a venit la mine si, aratandu-mi un buchet aruncat pe o masa in spatele clasei, a zis: „acolo sunt niste flori pentru dumneavoastra!” „Si de ce nu mi le dai?” m-am mirat. Mi le-a adus, l-am pupat.

– copil care pleca din clasa, lasand in urma un buchet de flori pe banca. „Ce e cu florile alea? Nu le iei?” am intrebat. „Nu, luati-le dumneavoastra.” Mi le-a oferit, in cele din urma si l-am pupat.

– flori ofilite gasite azi pe jos in clasa. Doua buchete. „Ce e cu astea?” intreb [diriga severa din mine]. „I le-a dat mama lui Cutarica sa le dea la profesori.” Cutarica le lasase in banca.

E diferita scoala plina de copii. Rumoare, scaune, foiala. Sunt de serviciu pe parter; ajung acasa franta.

Dar ma mai duc si maine :)

***

P.S. Peste 1000 de vizite azi pe blog de la cautatorii de compuneri. Mai ales compuneri de toamna si compuneri despre vacanta. Doamnelor de romana, va rog eu, mai schimbati subiectul! :p

P.S. 2. Eu inca n-am dat teme.

6 răspunsuri »

  1. si nu le faci placerea sa le dai vreo doua – trei compuneri? :))

    dap, cred ca tu ai continuat sa-ti exersezi calitatile pedagogice „in the firm”, e clar ca acum te simti veche in scoala – you never quit it :)

  2. Ce draguuuuut :)

    Imi inchipui am ramas un pic in urma, dar chiar si asa… Felicitari pentru noul job! :) Sa-ti mearga la sufletel si sa te bucure la maxim!

    Si la mine e bahaos cu compunerile… 1600 de unici/zi pe pui-de-compuneri saptamana trecuta :D

    Pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s