Minciuni de criza [adica reclame]

Standard

La Altex se duce o prietena de familie sa cumpere un laptop in rate. Pretul: vreo 2000 si ceva de lei. Rata pe luna, pe 5 ani: 96 RON. La incheierea contractului, surpriza! Pe contract rata era de 120 RON si pretul produsului putin mai mare. Cand cere explicatii i se raspunde:

– Rata aia de pe geam e valabila doar pentru pensionari si in general pentru oamenii saraci, care aduc adeverinte ca n-au venit. De fapt pretul e asta din contract.

Ma intreb cati pensionari si oameni saraci cumpara in rate laptopuri de la Altex.

***

Reclama Mc Donald’s pe toti peretii: „la noi preturile nu au fost afectate de criza”, urmata de poze cu produsele clasice hamburger, cheeseburger si mc puisor, cam 3 lei fiecare. Cand te duci insa in restaurant, in afara de cele trei produse din reclama, TOATE celelalte sunt mai scumpe si un senvis cu cartofi mici ajunge la 20 RON. Minciuna?

****

Reduceri mari in magazine: totul 50% mai ieftin, preturi incepand de la 20 lei. Cand intri insa, 50% din 400 de lei e 200, iar la 20 de lei exista aruncata undeva o carpa pe care n-o vrea nimeni.

Nu stiu, ma dezgusta fazele astea. Parca era pe undeva o lege ca trebuie sa scrii macar cu litere mici de tot ca ceea ce spui e doar partial adevarat?

2 răspunsuri »

  1. It’s always like that, everywhere. Chestia e doar ca in vreme de criza devin mai vizibile minciunile astea, probabil pentru ca they’re trying too hard, cum se spune. ;))

    Altfel, preturile din reclame sau vitrine sunt intotdeauna mai mici decat ce platesti in final (fie si doar prin omiterea TVA-ului in reclama), cand cumperi ceva in rate intotdeauna ajungi sa platesti de 3-4-5 ori mai mult decat daca ai fi cumparat ‘cu banii jos’, iar reducerile din magazine sunt de multe ori fake sau infime (fie nu afiseaza pretul initial din care s-a facut reducerea, a.i. asta poate sa fie oricat, fie adauga ‘extras’/cadouri la cumparare care de fapt sunt incluse in pret, s.a.m.d.). Such is the way of marketing… :D

  2. Eu am vazut magazine care anuntat=u ca au reduceri, insa cand intrai, descopereai taiate cu rosu niste preturi care nu existasera, iar pretul „redus” era chiar cel din luna anterioara (stranie coincidenta, nu?)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s