Strada Ingusta (El carrer Estret)

Standard

Cea mai ingusta strada din Bucuresti se numeste Petre Marinescu si se gaseste in Rahova. Are 198 de cm, zice o sursa online, iar masinile care au ambitia sa treaca pe-acolo trebuie sa-si plieze oglinzile. Acum eu cred ca Tico ar trece fara probleme, dupa ce l-am vazut ieri cum s-a strecurat la semafor pe o banda de dreapta absolut minuscula!

Cea mai ingusta strada din Europa insa e strada Sforii din Brasov, celebra strada a Sforii, pe care daca mergi cu mainile intinse in lateral poti sa atingi ambele laturi. Mie mi se pare mai mult un culoar decat o strada :)

Si totusi cea mai ingusta strada din literatura nu e nici una din cele doua, ci pare a fi strada Ingusta din Torrelles; o strada unde carele cand trec ating cu incarcatura de fan peretii caselor, iar automobilele nu pot trece decat daca se cocoata cu rotile pe trotuar. Ca un facut, pe strada asta locuiesc cele mai bizare personaje: veterinarul-fara-nume care ne spune povestea; ceasornicarul Massaguer cu un mare talent artistic, dar incapabil sa-si satisfaca nevasta; Joan-cat-e-ceasul si magarusul Baldiri, pe care-l tine in casa si-l rasfata ca pe un animal de companie; opincarul Epifani Pujol si cainele Murillo si altii inca… niste oameni cu nume ciudate :-) pentru care viata se scurge lent si previzibil asa, ca la tara si care devin personajele unei carti care se vrea o oglinda purtata pe drum, asa cum cere canonul romanului realist.

Cartea a aparut la RAO, o gasiti in librarii si m-as bucura s-o cititi pentru ca e tradusa de mine :-)

6 răspunsuri »

  1. o stradă aproape la fel de îngustă ca cea a Sforii se găseste în Turda şi se cheama Strada Punţii. Nu cred să aiba mai mult de 1m-1,20m. Dar mă duc in weekend şi-ti fac o poză :)

  2. Pingback: Povestile domnisoarei Firicel. Satya. The Amsterdams « Cartea Smillei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s