Julie and Julia (2009)

Standard

Ma transform incet dar sigur intr-un blog de carti si filme.

Aseara am vazut „Julie and Julia”, pentru care Meryl Streep a luat un Glob de Aur prea bine meritat si care m-a entuziasmat pur si simplu!

Julia Child (Meryl Streep) e o bucatareasa de ocazie (nevasta de diplomat, deci casnica si cu muuuult timp liber in lovely Paris) care a adus in America la cuisine francaise. Julie Powell (Amy sth) e o operatoare de call center pe punctul de a implini 30 de ani care-si face un tel in viata din a gati TOATE retetele din cartea Juliei Child intr-un an. Povestea oscileaza intre cele doua doamne (Julia in anii ’40, Julie in zilele noastre) si e de o naturalete si dragalasenie rara, mai ales ca amandoua au niste super-soti, iar din asta se degaja o armonie si o frumusete care face ca toate celelalte probleme sa fie trecute cu bine.

Meryl Streep e foarte haioasa in acest rol de „camila” (Julia Child era o femeie foarte inalta, cu o voce speciala, care-mi aminteste de Jessica, eroina serialului „Murder she wrote”); o doamna binevoitoare, dar perseverenta in atingerea telurilor si cumva si foarte norocoasa. Actrita care o joaca pe Julie e dragalasa, genul inocent si firav, iar personajul ei e o tipa nesigura, dependenta de sustinerea sotului si de modele puternice, permanent descurajata de o mama prea critica – un personaj cu care eu am simpatizat (mai ales ca she’s my type, clar) si alaturi de care m-am bucurat la final.

Filmul se bazeaza pe o poveste adevarata si pe un blog real, care e inca online, iar Julie Powell cea reala e inca naucita de succesul cartii/filmului (regizoarea si totodata scenarista este Nora Ephron) si scrie acum pe un alt blog, in vreme ce sotul ei continua sa se ocupe de design si publicitate.

E un success story, iar mie-mi place sa cred in succes si-n happy endings. :-)

P.S. Vreau sa citesc „Don’t Believe Everything You Think” si sa-mi fac o pagina de carti pe blog. Will follow.

7 răspunsuri »

  1. Pingback: Cine cîntă acolo? « Cuib de mitralieră

  2. Mie mi-a plăcut foarte mult, e un feel-good-movie, bun de văzut în vacanță (și-o iubesc pe doamna Streep, desigur). Bine, eram oarecum influențată și de faptul că mi-am dat dizertația pe „blooks” și-analizasem blogul lui Julie Powell, așa că eram cam pornită să-mi fie pe plac.

  3. dat fiind ca nu ma pasioneaza deloc subiectul gatit, iar cel de bloguri e deja un pic fumat…. am adormit :) in rest, imi place meryl streep mult si, pana unde am vazut, am apreciat-o.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s