Toxic pizza

Standard

Locuiesc la curte. E o curte comuna, odinioara strabatuta zilnic in lung si-n lat de membrii a sase familii. Azi au ramas doar trei familii de proprietari si un apartament unde se tot schimba chiriasii, iar casa „lu’ domnu’ Bucur” de la poarta a devenit de curand proprietatea unui afacerist italian. In bunul stil bucurestean, il signore a pastrat fatada si-n spatele ei a inaltat un falnic bloc cu 6 etaje, in care s-au mutat rand pe rand diverse firme. A renovat si spatiul comercial de la strada – o fosta marochinerie – si a transformat-o in pizzerie. A schimbat asadar destinatia cladirii din casa de locuit in bloc de birouri si a extins marochineria astfel incat sa aiba o intrare pe la strada si o iesire prin dos in curtea noastra.

Cuptoarele de pizza sunt chiar sub geamul meu. Daca mi-a placut vreodata mirosul, acum il urasc cu pasiune si-mi produce sila. Si tineti cont ca pizzeria inca nu s-a deschis; abia se testeaza echipamentul si doi pizzaioli galagiosi fumeaza si vorbesc tare pana dincolo de miezul noptii fix in fata ferestrei mele. Gunoiul se aduna vazand cu ochii.  Azi au afisat un program inspaimantator: 10 – 4. Deci miros de pizza toata noaptea, galagie toata noaptea si mizerie in curte ca la porci, accentuate de cele 40 de grade ale verii.

Si ma gandesc ca trebuie sa fie o lege care sa ma protejeze. Daca cineva poate sa ma ajute, raman datoare.

3 răspunsuri »

  1. Mada, am fost azi la targ si nu cred ca mai am timp sa ajung in alta zi. Preturi foarte bune anul asta, dar oferta e aceeasi de la targul trecut – sunt prea putine noutati.

    In ceea ce priveste pizza… vecinii s-au mai potolit, a aparut si un cos de evacuare si m-am mai linistit.

    Desi nu ne vedem la targ, poate iesim la o cafea, ce zici?

  2. Garda de Mediu poate fi sesizata, dar iti zic de acum cum se fac controalele la ei: „opriti si dvs. cuptoarele 10 minute, facem masuratoarea, nu e doamna nimic”. Legislatie exista, oameni care sa o aplice nu. Iarta-ma ca sunt atat de pesimista si amara, dar am trecut printr-un caz asemanator (cu zgomot) si solutia a fost mutarea. Si stiu ce innebunitor e cand iti intra cineva in felul asta cu bocancii in casa si te gandesti ca ar trebui sa fie cineva sau ceva care sa te protejeze. Si ai dreptate, da, ar trebui, dar e Romania, asa ca nu, n-o sa se intample.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s