Noaptea Institutelor Culturale

Standard

In spiritul Gura-Casca ce ma caracterizeaza, nu puteam sa lipsesc de la concertul lui Tomescu din parcul Herastrau, asa ca-mi propusesem ca chiulesc de la noaptea institutelor. Doar am fost si anul trecut. Dar s-a pus ploaia, si toate planurile s-au spulberat: Tomescu s-a reprogramat pe luni la sala radio, in parul Herastrau era intalnirea fanilor Michael Jackson, cu lumanari aprinse si poze (alaturi un mosnegut vindea BIBELOURI cu MJ, sub numele de „trofee MJ”, pe al caror soclu scria: „Michael Jackson, 1958 – FOREVER”, la pretul de 50 de lei, sau pe-acolo – nu cumpara nimeni).

Dupa un popas la Rendez-vous in Floreasca, am pornit spre Institut Francais, unde era mare targ de handmade, dar si filme, surprize, enigme si lume draguta. Am mai bagat nasul si pe la ICR, Cervantes si Institutul Maghiar, deoarece Italianul inchisese. Mi-a placut la ICR concertul de muzica greceasca si faptul ca am primit o bufnita-abtibild in schimbul completarii unui mic chestionar.

Am ajuns acasa la 2 si cand era sa ma bag in pat, fericita, mi-am dat seama ca-mi uitasem telefonul in masina.

A mai fost cineva la noaptea institutelor? Ce-ati vazut interesant? Eu am facut greseala de a porni tarziu in tur, pe la 12 noaptea, asa ca totul se cam inchidea.

Un răspuns »

  1. Am fost, e rusinos?
    La ICR au avut o piesa de teatru fara cuvinte care i-a adus pe cei prezenti intr-o stare sinistra, dar erau totusi veseli. Pe tavan coaja se scorojeste, probabil de din cauza de lipsa de colagen si de ioni de arginti. Subiectul piesei probabil a avut mare trecere la conducatorimea institutului. Actorii in schimb au fost foarte buni, nu sunt ei vinovati. Publicul foarte prost. Uneori insa prostia protejeaza. Le inteleg exaltarea si ii compatimesc. Chiar imi pare bine ca n-au atins ideea cu portocala. Ar fi fost pacat sa se intristeze intr-o asa zi, cu luna plina, si cu ploua.
    Pofta buna copii, vremurile nu se intorc, doar se scorojesc. Atat de greu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s