Fara furtuna nu exista curcubee

Standard

Ne e mai ușor sa iubim oamenii după ce nu mai sunt. Atunci se șterge orice ură, orice invidie, orice competiție, iar lucrurile bune ies în evidență. Atunci oamenii răi devin doar nefericiți, iar cei buni – sublimi. Suntem mult mai dispuși sa-i iertăm pe cei care nu mai au cum să se bucure de sentimentele noastre bune. Regretăm vorbele nespuse și, uneori, și pe cele spuse în clipele oarbe ale mâniei, sau în cele reci, ale indiferenței. Ne jurăm că vom fi de-acum înainte buni și iubitori cu toată lumea, dar realitatea se încăpățânează să ne demonstreze ca nu se poate, că trăim într-o lume în care bunătatea și iertarea se dau cu măsură și, adesea, trebuie câștigate.

Pentru că oamenii vii fac greșeli. Au gânduri nebunești, ascunzișuri, răutăți, invidii, temeri și dureri ascunse pe care și le compensează așa cum pot. Judecă și sunt judecați. Oamenii vii se schimbă, se transformă, au zile proaste și momente neinspirate, te rănesc cu voie sau fără de voie și își atrag uneori binemeritate fulgere. E bine să plouă din când în când; se mai duce praful și atmosfera se reîmprospătează. Dar ce rău e să nu mai apuci să respiri acest aer curat, după o scurtă (dar tunătoare) ploaie de vară!

(mai 2010)

2 răspunsuri »

  1. Se mai întâmplă, câteodată, să plouă cu soare. Să păşeşti aproape de marginea ploii. Să priveşti picăturile de ploaie zdrobindu-se de asfalt. Ploaia să te ude cu picături bogate, curate şi calde iar soarele , la apus , să-ţi mângâie faţa. Şi la capătul ploii să-ţi surâdă curucubeul. O mică minune desfăşurată pe durata unei jumătăţi de ceas. Ai privit apusul de soare în seara asta ?

  2. Da! Ploile cu soare si apusul cu nori rosii fac viata frumoasa. De unde se vede ca nu e neaparat nevoie de tunete si fulgere pentru a avea curcubeu… doar de putin soare :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s