Uranus 144

Standard

O ramasita din vechiul cartier Uranus, demolat ca sa se construiasca cladirea-emblema a Bucurestiului, Casa Poporului. Uranusul avea strazi in panta, numai bune de transformat in derdelusuri iarna si tot acolo se mai putea vedea prin anii 60-70 strada Scarii sau Scarisoarei, o strada cu trepte asa cum nu mai existau altele in Bucuresti. A disparut. Acum strada Uranus e relativ in Rahova, in spatele pietei de flori si nu e o zona prea vesela de vizitat seara. Cu atat mai mare e surpriza cand dincolo de portile numarului 144 dai peste un spatiu superb si diferit, modern si prietenos, cu expozitie de fotografie, concerte live, proiectii de film si o mini-plaja cu nisip si sezlonguri de unde poti admira stelele.

Aseara am fost acolo la filmul „L’arnacoeur” si demult n-am mai ras atata la o comedie si nu m-am mai simtit asa de bine intr-un loc din Bucuresti. Saptamana viitoare in fiecare seara se proiecteaza acolo cate o comedie frantuzeasca, iar la terasa cu nisip si sezlonguri se creeaza usor o iluzie coplesitoare de vacanta.

Iluzie care in cazul meu e chiar realitatea! :-)

Have a great week!

9 răspunsuri »

  1. Am copilarit pe acolo, pe strazile Uranus, Scarisoara, Putul cu apa rece, Alexandru Orascu, Jupiter, Mihai Voda, Str. Izvor, Bd. Hasdeu. Nu mai exista, practic, nici una din ele.
    Locuri frumoase, ca orice loc in care ai trait demult si pe care il mai poti vizita doar in memorie. Nu stiam ca le mai viziteaza si cei mai tineri, care probabil ca nu le-au prins in real…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s