La teatru, la Palatul Copiilor, „Tango final„, o piesa cu Maia Morgenstern si Tudor Aaron Istodor. Sunt frumosi mama si fiul, impreuna, ea dramatica in rolul ei de fosta stea de cinema, el – un ziarist impiedicat, intimidat de marea doamna. Piesa se joaca de multa vreme, dar abia acum am auzit de ea si-am ajuns – printr-o intamplare – s-o si vad. Mi-a fost greu s-o urmaresc, fiindca in capul meu se teseau tot felul de povesti; ma gandeam la filme vechi si la scene dramatice, la o piesa de teatru pe care-am citit-o cand eram copil si din care nu-mi amintesc decat felul in care eroina principala confunda viata cu scena si la Don Quijote. Am admirat-o pe Maia M. pentru eleganta ei si gratia cu care se misca si pentru volumul vocii, care trecea de la soapta la bubuit de tunet in fractiuni de secunda. Impresia mea e ca cei doi au facut un spectacol bun dintr-o piesa slaba.
Iluzia scenei ne-a fost spulberata in repetate randuri de cate un „Nokia tune” insistent (probabil ca nu acelasi). Nu-mi pare rau ca am mers – mi-a placut sa-i vad pe cei doi pe aceeasi scena si sa-mi amintesc povesti. Dar, cumva, ma gandeam azi, parca tot mai mult imi place sa citesc dramaturgie decat sa merg la teatru. De ce oare?
„Dar, cumva, ma gandeam azi, parca tot mai mult imi place sa citesc dramaturgie decat sa merg la teatru. De ce oare?”… e un efect absolut normal rezultat din impactul vietei sociale asupra IQ ridicat , manifestandu-se ca o dorinda de a exercita liberul arbitru pe anumite situatii date , denotand totodata si o imaginatie dezvoltata ce nu poate fi ingradita.
da. iata o explicatie care-mi place :)
iti multumesc, Catalin.