people don’t change, everybody lies si alte citate din seriale

Standard

gasesc uneori autorii de seriale niste vorbe memorabile care ti se lipesc in memorie si ajung sa devina un fel de axiome dupa care sa-ti conduci viata.

people don’t change e una din ele si provine din grey’s anatomy.

everybody lies e motto-ul lui doctor house.

georgiana mi-a zis azi povestea cetatii imprejmuite de ziduri si pazite de strajeri aprigi, la a carei poarta bate un drumet. strajerul ii deschide, dar drumetul, care voia sa intre in cetate, intreaba inainte sa intre:

– auzi, cum sunt oamenii in cetatea asta?

istet, strajerul raspunde tot cu o intrebare:

– dar acolo de unde vii tu, cum sunt oamenii?

– ah, nu ma mai intreba! rai, negri la suflet, se mananca intre ei, vicleni, nu poti avea incredere in nimeni…

– la fel sunt si aici.

dezamagit, drumetul pleaca mai departe, dar la scurta vreme apare un altul, care si el vrea sa intre, si el intreaba ce fel de oameni locuiesc in cetate si lui i se pune, ca raspuns, aceeasi intrebare:

– cum sunt oamenii de unde vii tu?

– painea lui Dumnezeu, buni, atenti unii cu altii, milosi, sufletisti, intelepti si cu simtul umorului!

– tot asa sunt si aici!

Si, fericit, omul intra in cetate.

cineva care statea pe margine intreaba pe strajer:

– cum pot fi oamenii din aceasta cetate si buni si rai in acelasi timp?

– ei nu sunt nici buni nici rai, a raspuns strajerul, doar noi ii vedem astfel si de felul cum ii vedem depinde traiul nostru printre ei.

** in varianta pe care mi-a povestit-o diva, strajerul il respinge pe primul drumet si-l accepta doar pe cel care credea ca oamenii sunt buni si generosi. facea un fel de selectie :)

povestea se leaga si cu ce vorbeam aseara cu ina despre intalniri romantice dezamagitoare, cu oameni care iti povestesc la nesfarsit cum toata lumea le sta impotriva, iar viata ii nedreptateste.

azi ne intrebam daca oamenii se schimba, apropo de grey’s anatomy si axioma lansata de ei. eu sustineam ca da, se schimba, stiu cazuri, stiu exemple. dar ce se schimba? comportamentul, gandurile, simtamintele, caracterul, personalitatea, mintea sau inima? aparenta sau esenta? eu cred ca sunt legate toate lucrurile astea si ca o schimbare la nivelul comportamentelor (invat-dezvat, cresterea tolerantei la frustrare, exprimarea emotiilor etc.) antreneaza schimbari la toate celelalte niveluri. crestem, suntem in viata ca sa crestem. cum sa afirmi ca oamenii nu se schimba? insa, e drept, se schimba imperceptibil si numai din proprie dorinta si vointa.

*

a aparut un nou numar din revista Books, cuprinsul e aici.

Reclame

6 răspunsuri »

  1. povestea divei e tare. stiam eu ca la galati se ascund mistere dar nici in halul asta! abia astept sa mergem, poate prindem vreun pestisor din ala, stii tu, de aur care iti indeplineste 3 dorinte. daca nu, barem un file de salau, crap.

  2. Wow! Noroc cu Stela, de la care am aflat azi ca m-ai citat pe minunatul blog.Ce onoare! Orbita fiind de picioarele doamnei de la posta, nu am citit si postarea anterioara! Multumesc pentru transpunerea plina de har pe care ai transmis-o mai departe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s