Craciunul este despre porc?

Standard

Craciunul este momentul cand mancam sorici, piftie, sarmale si cozonaci pana ne ia cu salvarea. Este sarbatoarea foamei si-a sfarsitului. Intre Craciun si Anul Nou e doar o saptamana si, cu putin noroc, nici n-o petrecem treji.

Craciunul este momentul cand ne facem curat in casa si aruncam tot ce nu ne mai trebuie pe geam la vaduve, orfani si nevoiasi simtindu-ne buni si darnici din cauza asta.

De Craciun cheltuim prea mult pentru bucuria de a da, sau bucuria de a primi, sau din obligatie, pentru ca toata lumea da si primeste.

De Craciun tinem post sau nu, vrem sa ne simtim mai buni, ne uitam putin mai atent unii la altii si, daca nu suntem atenti, uitam cu totul de Isus, fiind preocupati de Mos Craciun.

Craciunul este cand facem petreceri cu firma, pe banii ei sau ai nostri. Cand ne tragem biletele la secret santa, apoi suntem dezamagiti de cat de putin ne cunoaste colegul. Cand ne gandim la zapezile din copilarie, la bunici, la sobe, cozonaci si celelalte lucruri care „odinioara” reprezentau ceva pentru noi si acum sunt goale si calpe.

Craciunul este o emotie: accesul la copilul care am fost odata si iluzia apartenentei la ceva ce s-ar putea numi familia umana.

un posibil raspuns la intrebarea ce este Craciunul trimisa de Stela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s