Downton Abbey (2011)

Standard

„Downton Abbey” e un serial britanic produs de ITV in care o serie de personaje foarte englezesti se confrunta cu schimbarile majore de mentalitate si stil de viata ale inceputului de secol XX.

O casa mare, o familie bogata, dar pe cale sa piarda tot din cauza eternei probleme a lipsei unui mostenitor de parte barbateasca, un var care urmeaza sa mosteneasca totul (din fericire, nu e un oportunist fara creier si fara inima), o bunica pe cat de traditionalista in aparenta, pe atat de progresista in fapte, trei surori foarte diferite, o matusa intriganta si o multime de servitori ametiti de posibilitatea de a-si transcende rangul pentru a deveni liberi, pentru a lucra ca muncitori si secretare in slujba lumii celei noi.

Imi place serialul pentru ca e bine scris, are personaje puternice si vii, peisaje grozav de frumoase si o perspectiva pozitiva. Fiecare episod dureaza mai mult de 60 de minute si vad cate unul in fiecare seara, exact ca-n copilarie, cand ne adunam cu mic cu mare la serialele de luni seara in fata televizorului.

E un serial care readuce in discutie problema principiilor de viata, a valorilor autentice si conjuncturale, ideea de caracter, educatie, forma si fond armonios imbinate.

Multumesc, Ina, pentru recomandare!

Reclame

3 răspunsuri »

  1. Pingback: No news is good news | Ciupercutza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s