Polovragi

Standard

Weekend pe traseul Bucuresti – Ramnicul Valcea – Ocnele Mari – Horezu – Polovragi. La Polovragi am vizitat manastirea si pestera, la Horezu manastirea, iar la Ocnele Mari – salina. In Valcea am vizitat cu succes McDonald’s-ul si covrigaria Petru, la intoarcere.

A fost un weekend de vara aproape, foarte cald, asadar ne-am putut plimba in voie prin defileul Oltetului, bucurandu-ne de pustietatea locurilor si de faptul ca eram aproape singurii turisti peste tot pe unde ne duceam.

Mi-a placut pestera Polovragi, nu stiam nimic de legendele legate de daci din partea locului, dar se spune ca acolo s-a retras Zamolxe dupa infrangerea dacilor de catre romani si, ascuns in munte, plangea soarta poporului dac. I se mai spune si pestera care plange, pentru ca are o umiditate de 90% si picura mereu apa din tavan. Custodele pesterii este o doamna Felicia, deosebit de amabila si de prietenoasa, cu multe povesti si legende in traista pe care nu ezita sa le impartaseasca turistilor si foarte atasata de liliecii (aflati inca in hibernare) care populeaza caverna si pe care-i striga cu glas prietenos sa stea la poza, cand e cazul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s