La-nceput pe cand fiinta

Standard

nu era, nici nefiinta

Daca Madalina citeste cumva aceste randuri insemnate pe ecranul laptopului meu in data de 20 martie, as vrea sa-i spun ca in ultimele doua saptamani am facut deja de trei ori placinta invatata de la ea si i-am transmis si mamei reteta. Iese foarte buna de fiecare data, practic mi se pare ca nu poti sa dai gres cu ea.

Iata secretul celei mai simple placinte cu mere:

– o cana de zahar, una de faina, una de gris

– un plic de praf de copt

– 1 kg de mere, un praf de scortisoara

– 1 pachet de margarina de prajituri

Prafurile se amesteca intr-un castron (faina, gris, zahar, praf de copt).

Merele se rad in alt castron si se amesteca cu scortisoara, nuci.

Intr-o tava de copt medie se aseaza un strat de margarina (uniform), un strat de praf, unul de mere, un nou strat de margarina si tot asa pana la sfarsitul ingredientelor. E important sa fie margarina intre straturile de praf (dedesubt si deasupra), pentru ca in cuptor margarina se topeste si uniformizeaza placinta. Se coace pana pare coapta (sau pana se arde pe margini, in cazul cuptorului meu). La inceput e moale, apoi se intareste. E delicioasa.

In seara asta fac din nou placinta cu mere dupa reteta de mai sus, ca sa duc maine la scoala.

 

Anunțuri

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s