Hanu Berarilor – Pache Protopopescu

Standard

Buna ziua, vrem o masa departe de muzica. Ok. Doua meniuri la trei persoane. Ok. Vrem o limonada la un litru, vine la 0,5. Fie. Vrem papanasi cu visine, apar papanasii cu mure. Grr.

Am prins casa aceea pe cand inauntru era biblioteca Gherea. Stiu precis si acum ce carti erau in fiecare camera. Mi-amintesc cat de bine m-am simtit cand, la 14 ani, m-au primit membru la sectia pentru adulti, caci aveam buletin.

Acum in acea casa e o carciuma din lantul city grill. Mancarea e scumpa si fada, bautura e scumpa, ospatarii neinstruiti si muzica tare. Decorul e unul sofisticat, dar mesele si scaunele sunt de lemn tare, scaune de carciuma care sa te goneasca repede.

Nu mi-a placut, nu ma mai duc. Mi-au stricat biblioteca Gherea.

3 răspunsuri »

 1. Ce rau imi pare :-(((
  Si ce draga mi-e si acum Dana, una dintre bibliotecarele de la Gherea, faptura de o eleganta specifica, cizelata de tovarasia cartilor :) Si ce relatie frumoasa avea ea cu toti cititorii :)
  Ce bine-mi pare ca si tie ti-a placut la Gherea :)
  Si ce rau imi pare ca Romania va deveni ce va deveni, cu atatea biblioteci inlocuite de carciumi:-(((

 2. Leia, iata ca ne-am gasit doua cititoare. Ma bucur ca mi-ai scris, pentru ca deja lumea credea ca fabulez cu aceasta mitica biblioteca Gherea. Iti doresc sarbatori fericite!

 3. cand am vazut-o pe dinafara, am zis, wow, au incercat sa respecte stilul. Cand am intrat si am simtit atmosfera de afacere pe banda m-am tuflit. N-am urcat la etaj insa….si nu stiu daca mai trec curand pe-acolo.
  de mancat, la mine a fost ok, ca era un somon la gratar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s