San Francisco – Basarab

Standard

Cartierul unde locuiesc acum se prezinta ca o combinatie de nou si vechi, de eleganta si decadere, de blocuri, case, vile, piete si market-uri, restaurante si bombe de cartier.

Locuiesc intre doua poduri, amandoua vizibile de pe fereastra bucatariei noastre. In stanga – podul Basarab, elegant, luminat noaptea, ca un Golden Gate. In dreapta – podul Grand cu emblematicul tramvai 41.

Cand pornesc la plimbare pe stradutele din jur, nu stiu niciodata daca voi da peste maidane cu caini, vile din anii 50, case cu liliac si magnolii in curte, biserici ascunse, scoli sau fabrici. Aici se parcheaza numai masini de lux, stralucitoare si mari; dincolo vecinul bocane zi de vara pana-n seara la un Opel vechi, pe care nu mai trage sperante sa-l mai porneasca vreodata.

La Mega Image cumpara si Gabriel Liiceanu, si Andreea Raicu, si brazilianca trupesa, frumoasa si nespus de exotica, si bunica sarmana cu basma, care-si tine banii innodati in batista. Casieritele dupa o vreme zambesc clientilor frecventi si ii saluta.

3 răspunsuri »

  1. Pingback: Neschimbata | Puzzle

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s