Random act of kindness

Standard

Bangalore bandh ieri, totul inchis, mort, nicio masina pe strada, ocazional o motocicleta cu steagul ros-galben al organizatiei care a convocat protestul. Christina se plimba prin satele care coloreaza headerul acestui blog. E ora pranzului. Soare, soare arzator. Mai o casa, mai o tufa de flori rosii cu ghimpi. Mai un copac, mai doi ochi mari de copil si o manuta care face semne prietenesti de dupa rufele intinse la uscat.

Un drum lung te poarta pana in satul urmator. Ce cauta Christina prin sate? Nimic, se plimba. Si ca sa se plimbe cu folos, s-a decis sa caute o iesire la soseaua principala.

Patruzeci de minute mai tarziu ii e clar ca s-a ratacit. Inapoi spre casa. Sate, case, temple, rufe intinse la uscat, magazine inchise, ocazionala motocicleta, copii. Barbati in dhoti care o urmaresc cu privirea. Si iarasi drumul lung intre doua sate. Nu mai e pustiu. De undeva a rasarit o haita de caini… trei, ba cinci, ba cincisprezece. „Nu mi-e frica,” isi sopteste Christina, dar cand cainii incep, pe rand, sa latre si sa fuga in directia ei chiar ii este frica.

Dinspre sat vine o motocicleta. Barbatul care si-a decorat ghidonul cu steagul ros-galben intelege dintr-o privire situatia. Ambaleaza motorul cu putere. Cainii se opresc, surprinsi. „Mars de-aici, mama voastra de nemernici!” striga el in limba kannada, aspra si guturala. Incetineste, accelereaza si cainii se fac nevazuti. Apoi se opreste si ma saluta cu mana la frunte.

– Mam, are you lost?

– No, I was just scared of the dogs. Thank you.

Zambeste larg pe sub mustata. Aici oamenii zambesc cu ochii, e un zambet adevarat si contagios.

Zambesc si eu.

Pleaca.

Imi continui drumul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s