Ender Wiggin a sosit la Bangalore

Standard

Ziua mea azi la scoala s-a insorit deodata cand mi-am dat seama ca „Ender’s Game” a iesit si aici in cinematografe. Nici macar gandul ca voi face 30 de km pana la cinema nu m-a speriat. Intre Garuda Mall (la care stiam sa ajung) si Orion Mall (la care stiu sa ajung, dar nu stiu sa ma intorc), am ales Orion, pentru ca Garuda e in renovare.

In Bangalore nu e snobism sa ai sofer: e protectie psihica si sanatate mintala. Eu nu am si imbatranesc cativa ani cu fiecare drum. Azi totul a mers snur pana la un pod unde m-am incurcat si am luat-o inainte in loc sa fac dreapta. Normal, strazile alea erau paralele. In Bucuresti as fi facut o stanga undeva si ieseam unde-mi trebuie. Sau poate zic asa pentru ca Bucurestiul il stiu bine. Mi-e si previzibil, insa, acolo unde nu-l stiu. In fine. Bangalore e obscur. Strada pe care apucasem ma ducea cine stie unde. Stangile m-au dus intr-un sat cu ulite desfundate, unde-am fost inconjurata pe data de o gloata de copii desculti care-mi bateau in geam si fugeau dupa masina. M-am intors unde gresisem si-am facut dreapta apoi totul a fost conform asteptarilor. Sigur, multe twists and turns, strazi inchise, aglomeratie, dar am ajuns.

La cinema era un frig ca-n Groenlanda, dar dupa ce a inceput nu mi-am mai dat seama. A fost singura data cand m-am bucurat ca indienii au o pauza de zece minute la mijlocul filmului… pentru ca nu voiam sa se termine!!

Mi-a placut tot; vreau si eu in imponderabilitate; se vede ca OSC a supravegheat filmarile pentru ca e totul ca-n carte. N-am inteles de ce Mazer Rackham e maori, probabil un foreshadowing de vreun fel, speaker for the dead, alea-alea. Furnicile cam creepy si muzica la fel, dar nimic nepotrivit cu imaginatia mea de fan Orson Scott Card. Timp de 2 ore m-am mutat in spatiu si m-am intrebat de ce toate planetele sunt rotunde, cum se fac liderii, de unde-i vin ideile lui Orson, daca Orson vine de la „urs”, cate razboaie cu gandacii purtam pe pamant in momentul asta (inamici inventati de propaganda… oameni morti fara vina, victime colaterale).

Astept filmul asta de zece ani; poate peste inca zece voi vedea si „Xenocidul” si „Vorbitorul”; mi-ar placea sa vad copacii si purcelusii bipezi, dar si pe Jane. Din cauza ca am in cap numai Orsoni, ori de cate ori ma duc in Goa – unde oamenii se numesc cu nume portugheze, la fel si casele si localitatile – am impresia ca am ajuns pe Lusitania.

4 răspunsuri »

  1. Oh, Chris, ce m-ai ‘citit’! Eu citeam cartea in 2007 si nu puteam sa cred ca n-a facut nimeni film dupa ea. Nu le-am putut lasa din mana! Acuma tre’ sa iau o gura de aer si sa m-apuc si de saga umbrelor. Da’ fain review! Pune-l si tu pe Facebook, sa-l share-uiesc si eu, ca io nu m-am indurat sa scriu cum am plans si mi-a cazut cu tronc pustiul care l-a jucat pe Ender! Pup!

  2. Singura nemultumire e ca l-au facut de numai 2 ore(3 nu ar fi fost atat de lung si numai bine s-ar fi legat niste treburi mai bine). Urmatoarele nu stiu daca or sa le mai faca din pacate, cred ca sunt cam complicat de ecranizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s