Meanwhile in India

Standard
Meanwhile in India

In fiecare seara toarna cu galeata, incepand cam de pe la ora sase. Cerul se acopera de nori albastrui si incep sa joace fulgere ici si colo. Apoi cad cativa stropi si, inainte sa te gandesti „Ploua”, deja te-ai murat. Perdeaua de apa care se creeaza e impresionanta. Pamantul, vegetatia si pomii capata deodata culori foarte proaspete. Si ploua. Eu ma minunez cum poate sa ploua asa consecvent in cantitate asa de mare, o ploaie asa de calda… etc. In capul meu ploaia = toamna, dar aici ploaia nu e rece, temperatura nu scade cand ploua, cum era asa este si deodata… ploua. 

Si dupa ce ploua o vesnicie, sta. Sta la fel de brusc cum a inceput, ies broastele si soparlele la dans, iar pamantul se zvanta sub ochii tai.

Daca ai drum cu masina prin ploaie, la un moment dat vei vedea ca iesi din ea si e ca si cum n-a fost. E doar un nor calator care ploua izolat.

Nu m-am uitat niciodata la indieni la meteo – la cat de previzibila e vremea cred ca inregistreaza o emisiune pe sezon si o tot dau in reluare. „Azi va ploua izolat, incepand cu ora 18.”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s