Argentina

Standard
Argentina

Ma pregatesc sa plec in Argentina de 35 de ani. Am luat-o de foarte departe – mai intai m-am nascut in Romania comunista, deci slabe sanse sa ma pomenesc pe nepusa masa la Buenos Aires.

Apoi m-am apucat sa invat engleza in Romania democratica, visand la cai verzi pe peretii vreunui conac englezesc.

Intr-un tarziu am primit un impuls sa ma apuc de spaniola si n-am prea mai avut incotro. I-am rezistat vreo doi ani, pana cand m-au lovit cu Oana – intai in vis, apoi in realitate. Oana stia multa spaniola si m-a invatat si pe mine. Dar tot n-am ajuns la Buenos Aires, desi primele cautari pe un internet de anul 1999 pe care sper ca unii ni-l mai amintim, mi-au adus-o pe Romina.

Romina se nascuse si crescuse la Buenos Aires, unde traia de 22 de ani cand i-a sosit primul e-mail de la mine. Era fana Cranberries si tocmai se pregatea sa mearga la primul concert „de los Cran” ever la Buenos Aires. Cu entuziasmul care cred ca o caracteriza, mi-a raspuns numaidecat si m-a invitat la ea inca din acel prim mesaj. „Hai sa mergem impreuna la concert!” Dupa concert am primit o cronica detaliata si cateva poze, caci Ro statuse chiar in al doilea rand langa scena.

Vreme de vreo doi ani ne-am scris e-mailuri si scrisori, Romina a calatorit in Columbia, eu am terminat facultatea, ea si-a pierdut serviciul, eu m-am angajat la scoala, ea s-a indragostit, eu m-am indragostit, ei i s-a imbolnavit tatal, eu n-am stiut ce sa-i spun. Dupa o vreme relatia s-a stins, iar e-mailurile s-au stins si ele o data cu stergerea contului de yahoo.

Si Argentina – tara din care Romina imi trimitea poze de la ski in luna august – a disparut de pe harta.

Dupa o vreme m-am apucat sa ma misc si am ajuns in India. Voiam ca dupa doi ani sa ma invartesc de mult-visatul job in Buenos Aires, dar m-am luat cu bangalorismele si-am uitat.

Borges, Cortázar, Mercedes Sosa, Cecilia Roth ma striga insa de la o vreme mai tare ca oricand. Asa de tare ca m-am apucat sa caut scoli internationale din Argentina pe net. Abia ce-au iesit din vacanta de iarna; sunt odihnite si gata de un nou semestru. Acolo anul scolar incepe in februarie, deci de vazut cum stau sabatic sase luni si incep in emisfera sudica in contratimp.

Toate scolile au nume de sfinti: sf. Catarina, sf. Xavier, sf. Maria. Toate ofera prima comuniune, educatie catolica si bac international. Toate angajeaza profesori locali. Toate ofera un pachet deloc competitiv profesorilor expati.

Poate e cazul sa ma duc la Buenos Aires doar in vizita.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s