Interstellar (2014)

Standard

interstellar-885305l

Un tata singur, pilot de racheta spatiala la baza, actualmente fermier. Doi copii. Un bunic (socru). O casa in America rurala, intre campii de porumb. O camioneta care va rezista zeci de ani (cel putin treizeci – si deja parea rablagita la inceputul filmului).

Furtuni de nisip ca pe vremea lui Steinbeck anunta sfarsitul lumii. Fermierul, la baza pilot NASA, trebuie sa plece in spatiu, sa caute o alta planeta pe care se poate dezvolta viata umana. Fiica lui, hipersensibila, capteaza mesaje din alte dimensiuni si le decodeaza cu ajutorul codului Morse.

Muzica tare, sunete intense la volum mare, urmate de taceri asurzitoare.

Costume de astronaut care rezista la orice atmosfera, temperatura, valuri de sute de metri, cazaturi libere fara parasuta prin spatiul cosmic etc., dar se sparg cand ti-e lumea mai draga si te lasa fara aer.

Skype cu alte planete (asincron).

Povesti din fizica cuantica: universuri, singularitati, gauri negre, spatio-timp curbat, portale catre alte galaxii, gravitatie.

Povesti din viata: dragostea, frica, tradare, intelepciune, decizii si consecinte.

– Vai, a zis K. cand am iesit de la film, Cooper sunt eu! Ar trebui sa fiu in Germania asezata la casa mea, nu sa pierd vremea prin tari exotice cautand cai verzi pe pereti. Viata nu te-asteapta sa-ti faci mendrele si pe urma s-o iei de unde ai lasat-o.

Eu, evident, mi-am recitat in cap „The Song of Wandering Aengus„.

Nu stiu daca Interstellar e o poveste despre un om care salveaza lumea, dar e clar o poveste despre un om care vrea – poate egoist – sa-si urmeze chemarea, descoperind insa pe parcurs ca unele consecinte sunt mai apasatoare decat altele.

Reclame

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s