Toate lucrurile care merg

Standard

Azi am avut la scoala o conferinta cu peste 200 de oameni. Au vorbit profesori, directori si doctori in educatie din cateva tari. In timpul conferintei ne-a cazut curentul de trei ori. De trei ori am ramas in bezna, fara aer, fara lumina. Cum credeti ca au reactionat vorbitorii nostri?

Ati ghicit: ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat! Doar au ridicat tonul, ca sa se auda fara microfon.

La noi la scoala cade curentul cam de 6-7 ori pe zi. Acasa cade in fiecare seara si uneori ii ia o ora sa-si revina. Elevii sunt obisnuiti cu lectii la care proiectorul nu mai proiecteaza, din boxe nu mai iese niciun sunet sau lumina se stinge pe neasteptate in timp ce ei scriu. Eu m-am obisnuit sa fac pe voice-over-ul si sa continui sa cant chiar si cand cantecul brusc nu se mai aude, sau sa vorbesc daca se intrerupe auditia.

La ora de stiinte, de curand, o colega a vrut sa faca un experiment care implica spargerea a 150 de oua. Le-a pus frumos pe lista la materiale necesare si a dat comanda. Comanda a fost interceptata de sefa de catedra. De ce? a zis ea. Ca sa inteleaga copiii cum e cu gravitatia, sau ceva la fel de banal. Poti sa folosesti bile de cauciuc sau orice altceva. Da, dar cu oua iese mai spectaculos. Dar cati oameni nu isi pot permite sa puna un ou pe masa familiei si noi spargem 150?! Colega a bodoganit, imbufnata, ceva la adresa „saracilor astora.”

De curand, sotia unui coleg a inceput un masterat si sta acasa sa lucreze. Dupa prima saptamana se urca pe pereti de nervi. „Curentul se intrerupe o data pe ora. Internetul cade brusc la 11 si-si mai revine la 5. Cum sa lucrezi?”

In anumite zile, din teava de apa nu curge apa, ci explodeaza un praf alb. Apa vine cu camioanele, din care se varsa litri intregi pe drum. Cand cineva nu-si plateste intretinerea i se taie accesul la generator. Cu alte cuvinte, cand cade curentul, stai in bezna ore. Daca tot nu platesti, nu mai ai voie sa primesti comenzi de pizza etc acasa – trebuie sa le ridici de la parterul blocului. La hartuit oamenii sunt mesteri.

Vreau sa spun ca apreciez lucrurile care merg, oricum ar merge ele. Ca maine plec la Macau si cel mai mult astept momentul cand imi voi face baie cu apa calda si voi avea apa calda pentru mai mult de 4 minute!

Micile placeri ale vietii de huzur cu care sunt obisnuita din Romania.

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s