animalul totemic

Standard

daca as fi un animal, ce as fi? o foca. o girafa. un delfin.

nu mi-ar placea sa fiu niciun fel de animal domestic: gaina, caine de curte, capra, oaie.

vreau sa fiu un animal deosebit, exotic, special, frumos si misterios totodata, un animal care nu provine din geografia mea imediata, ci din lumea larga pe care-mi doresc s-o cutreier. vreau sa fiu un animal salbatic, liber, nedomesticit, un animal cu care nu te pui, un animal inteligent si simpatic, pe care, insa, nimeni nu-l va lega vreodata pe langa casa, sa faca oua si sa moara de Craciun. vreau sa fiu un animal necomestibil.

tema ar fi, probabil, libertatea. cineva a fost ingradit in libertatea sa de individ si incearca sa-si ia revansa. libertate, exotism, destin singular, creativitate. aceste animale nu simbolizeaza forta sau control, ci libertate si convietuire pasnica. girafa e un animal deosebit de toate celelalte prin gatul ei lung; delfinii sunt inteligenti si agili; foca are ceva adorabil in expresia fetei, ceva de bunicuta si de copil, pare binevoitoare si prietenoasa. sigur, asta la prima vedere, la aprecierea mea de privitor, iar nu de cunoscator.

animalele pe care nu le-am ales au in comun docilitatea, supunerea fata de autoritatea omului si vulnerabilitatea. nu vreau sa fiu docila si supusa si dependenta si altruista pana la suprimarea propriilor dorinte si furii. dar nu vreau sa fiu nici un tigru feroce, temuta sau admirata.

vreau sa fiu iubita pentru ceea ce sunt: un animalut prietenos, inteligent si care-si vede de treaba lui, in apa, in savana sau la Pol. Foca si delfinul pot fi dresate, dar nu domesticite.

un animal salbatic, dar nu o salbaticiune. un animal dragut si placut, pentru ca e important sa nu superi pe nimeni.

ganditi-va si voi care este animalul vostru?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s