Christina Anghelina. Zisa Chris. Din Bucuresti. Profa de engleza si de spaniola. Numele ChriSmilla mi-a ramas de pe vremea cand citeam „Cum simte domnisoara Smilla zapada”, prin 2002 sau asa ceva. Am fost fascinata de acest personaj, de Groenlanda cea rece si inzapezita si, mai ales, de felul in care oamenii isi poarta in ei locul, oricat de departe ar ajunge.

Sunt raraita, optimista, fara pretentii. Iubesc oamenii. Imi plac orasele si casele, teatrul, elefantii si calatoriile cu avionul. Daca as fi un animal, as fi o foca.

Am locuit patru ani in Bangalore, India, unde am predat engleza si spaniola la o scoala privata si am invatat ceva despre unicitate si diversitate. Puteti citi aici aventurile mele din India.

In anul 2016 m-am mutat la Istanbul, sa predau spaniola la gimnaziu si sa locuiesc aproape de casa, dar in 2019 m-am plictisit si mi-am dat demisia. Din fericire pentru toata lumea, scoala de aici chiar n-a vrut sa ma lase sa plec, asa ca mi-au oferit un post la liceu, unde acum predau engleza. Aventurile mele in Turcia se pot citi aici.

Casa mea este, inca, sufleteste, orasul Bucuresti, unde am familie si prieteni foarte buni.

Ma gasiti pe facebook, sau pe chrismillaARONDgmailPUNCTcom.

**

Christina. Christina Anghelina. Back in 2003 when I was reading „Smilla’s Sense of Snow”, my friends called me Smilla. People usually call me Chris, Melania calls me Chris Pis. My Romanian brother calls me Sis. My Indian brothers call me Bazi.

I lived in Bangalore, India, where I worked as a teacher and Middle Years coordinator in a private school.

I now live in Istanbul and work as a Spanish/ English teacher in a private school on the Asian side.

I read, I write, I take pictures of houses and I love people.

While I’ve been able to somewhat grasp the notion of „third culture”, I still consider my home to be Bucharest, Romania.

Find me on facebook, or write to me at chrismilla[]gmail[]com.

*

Lista de carti:

Viata lui Pi, Yann Martel

Sarutul dinaintea mortii, Ira Levine

Povestaşul, Mario Vargas Llosa

A cincea roată, Robert Şerban

The Memory Keeper’s Daughter, Kim Edwards

Despre lucrurile simple, Mihaela Radulescu

Bookfest 2007

Timpul ce ni s-a dat, Annie Bentoiu

La rasarit de Eden, John Steinbeck

Sfarsit de capitol, John Galsworthy: 1 si 2

Esos recuerdos que nos gobiernan, Patrick Estrade [despre memorie, amintiri si rolul lor in formarea personalitatii]

Self help: cartile care nu merita

Colectia de carti de dezvoltare personala, slabire si desteptare

Fata galbena care rade

*

My blogger code:

B9 d t- k s+ u– f i- o++ x e+ l c-

 

49 de răspunsuri »

  1. Cand am vazut in lista ta de carti ca figureaza „Povestasul” am cazut intr-un mic extaz pentru ca si mie mi-a placut cartea mai mult decat celelalte romane ale lui Llosa. Pe care-l cheama si Mario. Daca nu cumva si Vargas. Imagineaza-ti (daca poti). Daca nu poti nu-ti imagina. Ci. Ci ma nerveaza ca ti-a scris Robert Serban care mie nu cred ca mi-a scris niciodata si cu siguranta nici nu are sa-mi scrie daca habar nu are ca exist. Dar eu exist. Si mai si respir pe deasupra. Daca ma nervez ii fur a cincea roata si-l las cu patru si sa zica sarumana ca nu-l las cu trei.

  2. imi pare bine ca am intrat pe blogul tau, te-am gasit pt ca ai scris despre noi, cei de pe calea victoriei care facem ateliere.

    sper sa ne cunoastem la noi acasa, cind o sa ai chef sa vii.
    noi o sa facem un cerc de lectura pentru tineri, si pe lista noastra sint citeva dintre cartile tale, inclusiv domnisoara Smilla…care este una dintre cartile preferate ale sorei mele, irina.

  3. @ Sandra – Multumesc pentru mesaj. Sigur am sa ajung la un atelier la Fundatie… inca nu stiu cand, dar vreau neaparat. Si mi-ar placea sa ne cunoastem :)

    @ Rin Tin Tin – Cine e Mihaela? Si cu ce te-a facut sa suferi? Spune tot!

  4. Aseara am gasit la Anthony Frost cartea cu numele tau – Smilla’s Sense of Snow. Nu am rezistat, si am cumparat-o. :)
    In autobuz in drum spre casa, am citit primul capitol. Mi se pare ca are ceva sfasietor in ea… dar sunt doar primele pagini

  5. Ma bucur cand aflu ca sunt oameni care ne urmaresc si ne apreciaza arta. In afara de momentul spectacolului , sunt rare locurile unde aflam cum suntem vazuti. Parca vraja scenei dispare odata cu stingerea reflectoarelor. Nimeni nu stie ca noi purtam acea vraja in suflet prin cele mai banale si umbrite locuri si ne bucuram pentru lumina din ochii fiecarui spectator care o poate transmite macar siesi.

  6. Bine-ai venit, Jocktherock!
    Hornarul imi apare de obicei pe Calea Calarasilor (trec destul de des pe-acolo) si-i dau bani pentru ca mi se pare haios si anacronic si-mi aminteste de Mary Poppins!

    Si eu il iubesc pe Saramago, chiar daca nu neaparat pentru opiniile lui politice.

  7. Numai o secunda opreste alegarea ta spre nicaieri, priveste cerul la apus, inchide ochii si incearca sa simti cum respira marea, cum ofteaza valul si imagineaza-ti luna privind spre tine ca printr-o oglinda translucida, intinde mana catre vant si simte-I cutezanta trufasa cu care infrunta timpul, adanceste-ti varfurile degetelor intre firele de nisip si accepta-I mangaierea, viata va incepe sa aibe sens in granitele acele secunde pe care ai ales-o sa stea in loc

  8. Cartea asta m-a facut sa ma indragostesc de iarna, frig si zapada; iar personajul….hm….da, m-a „reactivat”! Si mie , careia nu i-a placut niciodata matematica!

  9. Exact! Dar cand iti explica numerele asa cum le explica Smilla, matematica devine minunata!

    Eu m-am indragostit de Groenlanda… as vrea sa ajung acolo :)
    Si mi-am scos din carte diferitele nume pentru diferitele tipuri de zapada :)

  10. si m-am mai indragostit de traiul tihnit si indestulat al danezilor, ce fac fiecare lucru cu socoteala, dar fara ifose; as vrea sa emigrez in Danemarca….

  11. Buna
    Vreau sa iti propun un schimb de linkuri.

    Am doua site-uri :
    http://www.haine-lux.com
    – scriu despre haine si moda (nu e nimic comercial). Site-ul are cam 700-800 vizitatori unici pe zi. Daca e ok te rog sa pui titlul sidescrierea Haine
    http://filmenoi.info – Site-ul are cam 500-600 vizitatori unici pe zi. Daca e ok te rog sa pui titlul si descrierea Filme noi
    Astept un raspuns pe mail.
    Multumesc si succes cu site-ul.

  12. buna asi vrea si eu o copunere despre…Daca vrei sa reusesti in viata trebuie sa crezi in tine!va rog am m ajuta acum dak vreti am nevoie urgent acum…va rog:(:(:(:

  13. pai tu ce zici? ce inseamna sa ai incredere in tine? crezi ca e mai bine sa te duci la o lucrare pt care esti pregatita si ai incredere in tine, sau la una unde n-ai invatat? de unde vine increderea in tine? tu, chrystyna, crezi in tine? ce-ai vrea sa faci in viata? crezi ca vei reusi?

    succes!

  14. Cand am vazut in lista ta de carti ca figureaza “Povestasul” am cazut intr-un mic extaz pentru ca si mie mi-a placut cartea mai mult decat celelalte romane ale lui Llosa. Pe care-l cheama si Mario. Daca nu cumva si Vargas. Imagineaza-ti (daca poti). Daca nu poti nu-ti imagina. Ci. Ci ma nerveaza ca ti-a scris Robert Serban care mie nu cred ca mi-a scris niciodata si cu siguranta nici nu are sa-mi scrie daca habar nu are ca exist. Dar eu exist. Si mai si respir pe deasupra. Daca ma nervez ii fur a cincea roata si-l las cu patru si sa zica sarumana ca nu-l las cu trei.
    +1

  15. Îmi place acest locuşor, îl simt cald şi primitor.
    Mă întreb dacă am putea face schimb de legături. . .

    La Mulţi Ani de Mărţişor!

  16. Draga Chris, trebuie, dar trebuie NE-A-PA-RAT sa citesti (daca nu le-ai bifat deja) Pusca de vanatoare a lui Yasoushi Innoue si Femeia si maimuta a lui Peter Hoeg. Cat despre Cum simte… e in primele 10 carti ale vietii mele.

Lasă un comentariu