No more fear, just havin’ fun

Standard

S-a intors visul in care urc, terorizata, treptele in spirala ale unui turn, nestiind ce voi gasi sus, fugind de ceva ingrozitor care ma urmareste. Ma agat cu unghiile de scari de lemn putrede, e frig si miroase a mucegai, dau uneori de usite pe care mi-e groaza ca nu ma pot strecura, ma lovesc de ziduri si porti incuiate si trebuie sa ma intorc si sa caut alta cale, privesc pe geam si vad cum pamantul e din ce in ce mai departe si ma simt claustrofobica si ingrozita. Sau ma ratacesc prin universitate, printre sali cu covoare persane care acopera iesiri secrete si tunele misterioase. Sau iau un lift care nu ma duce nicaieri, se rataceste intr-o zona de intuneric care-mi baga spaima in oase si din care nu e chip sa ies pana nu deschid ochii. Sau sunt intr-un oras super-modern, cu cladiri mari si trepte multe, scari de tribunal sau de biblioteca nationala, unde ma pierd iremediabil, urcand intr-un tramvai care merge prin apa sau pornind pe jos prin cele mai sinistre tunele si canale, care colcaie de homelesi si grafitti. S-a intors visul in care ma ratacesc intr-o fabrica dezafectata, imi aud bubuind in urechi ecoul pasilor, mi-e frig pentru ca toata geamurile sunt sparte si stiu ca in urma mea umbla ceva rau, care-mi face inima cat un purice. S-a intors visul in care ma ratacesc cu mama prin Barcelona, vreau s-o duc sa vada marea, dar drumul pana la mare s-a schimbat. Suntem ca in „Mecanoscrit del segon origen„, intr-o lume post-apocaliptica, populata – strangely enough – cu tineri pictori care deseneaza pe sevaletele lor chipuri omenesti si imagini cu nisip si valuri. Calcam pe nisip ud si revedem toate lucrurile care ma inspaimanta: usi inchise, ferestre transparente de care se loveste cu furie marea, nisipuri miscatoare, trepte care urca spre nicaieri, tunele. Dar in visul unde sunt cu mama nu mi-e frica, pentru ca nu vreau s-o sperii. Desi totul e strain si amenintator, eu ma prefac ca asa a fost intotdeauna, „asa e Barcelona”, in care habar n-am cum sa ma descurc, dar sigur o voi face, pentru mama.

S-a intors visul in care traversam inot o mare zbuciumata despre care stiam ca a aparut in urma unor inundatii, acoperind strazi si case si copaci si, poate, oameni. Inotam ca sa ajung la un bac, ce avea sa ma duca – peste o campie de spice aurii de grau – direct la picioarele sinistrului TURN, in care trebuia sa urc pentru a scapa de amenintarea din spate. De data asta conduceam un grup de oameni si, ca de obicei, atunci cand celorlalti le frica sau se indoiesc, eu eram foarte sigura pe mine si lipsita de orice teama. Am urcat, ca de obicei, scari in spirala, funii cu noduri si bare de lemn putrede; am deschis usi si trape, am sarit peste goluri si ne-am agatat de balustrade ca mai maimutele, pana am ajuns in varful turnului. Stiam ca e ultimul etaj si mai stiam ca n-am ajuns niciodata acolo. Ce m-a frapat a fost curatenia: era perfect maturat, strachinile asezate sub balustrada straluceau si in fata usii ardea o lumanare. Stiam ca am ajuns acolo unde mi-am dorit intotdeauna sa fiu si nu-mi mai era frica deloc. Ma miram ca mi-a fost vreodata. Daca as fi stiut ca toate scarile alea pline de praf si cioburi si paianjeni duc la acest ultim etaj curat si ingrijit, unde arde o lumanare, as fi urcat mai repede sa ajung aici.

Am stins lumanarea, am deschis usa, iar cand mi-a aparut in fata Stapanul Turnului am stiut ca sunt pregatita sa-l infrunt si sa castig.

6 răspunsuri »

  1. Da, sau ca citesc mult si mi se invalmasesc povestile in cap.

    Ceea ce e bizar e ca ador visele astea, chiar si pe cele unde sunt speriata. Ma fascineaza claritatea detaliilor: marea, nisipul, cioburile de geam din uzina dezafectata, zgomote, sunetul pasilor… e incredibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s